florence.jpg

Florence, gefeliciteerd!

Op 12 mei 1820 kwam Florence Nightingale ter wereld. Vandaag vieren we over de hele wereld haar verjaardag. Slim, doortastend en onconventioneel heeft ze de verpleging als beroep op de kaart gezet. Met recht vieren we dus vandaag haar verjaardag.

Lees meer over Florence
krim.jpg

2e Nightingale Symposium

De zorg voor gewonde soldaten tijdens de Krimoorlog was slecht. Florence Nightingale bracht daar met haar 38 verpleegsters verandering in. Vele oorlogen en dappere heldinnen zouden volgen. Op het 2e Nightingale Symposium op 30 juni krijgen deze verpleegsters een gezicht. Meld je nu aan om erbij te zijn.

Meld je nu aan
nieuws-blog.jpg

"Dear nurses, very dear nurses"

Aan de vooravond van de oprichting van de International Council of Nurses (ICN) in 1899 schreef Florence Nightingale deze woorden: “Dear nurses, very dear nurses, thank you for all the progress you have made these last years. You should be the salt of the earth.

Lees het artikel
pakket.jpg

Kruip in de huid van Florence

Ga met je studenten aan de slag over de waarden van 12 mei. Doe een rollenspel, maak een tijdlijn of kruip in de huid van Florence. Je hoeft het zelf niet te bedenken. Wij maakten alvast een serie interactieve opdrachten. Maak er een leuke dag van!

Bekijk de opdrachten
jongeflorence.jpg

Hoe viert de wereld 12 mei?

De viering van 12 mei krijgt in Nederland steeds meer aandacht. Organisaties en de beroepsgroep zelf timmeren flink aan de weg. Maar wat doet de rest van de wereld eigenlijk op die dag? Het is nog niet eenvoudig om daar een beeld van te krijgen, maar wat we konden vinden, is hier te lezen.

Lees het artikel
kaartenklein.jpg

"Nursing is an art" Een inspirerende quote van Florence die het verdient om gedeeld te worden.

Nu met gratis 3 historische kaartenSet van 5 stuks € 3,95  

Naar de webwinkel
Contact Disclaimer Afmelden Webversie