wens

Mijn wens voor de verpleging

De wijkverpleging kampt met grote tekorten en de arbeidsmarkt is danig in de war. Geen nieuws voor wie de geschiedenis van de verpleging kent. Jammer dat verpleegkundigen en beleidsmakers in de gezondheidszorg zo weinig leren van het verleden. Dat kan namelijk veel problemen voorkomen.

Lees de rubriek Toen en Nu
roman

Dossier verpleegstersromans

Hoe krijg je nieuw personeel in de zorg? Dat is een probleem van alle tijden. In de vorige eeuw werd de verpleging als beroep gepromoot in tientallen meisjesboeken met de leerling-verpleegster in de hoofdrol. Ellen Boonstra, verpleegkundige (n.p.) deed onderzoek naar deze meisjesboeken en wij maakten er dit dossier over.

Lees het dossier Verpleegstersromans
zorgzaam

Een zorgzaam 2018

Het Florence Nightingale Instituut wenst iedereen een mooi, gezond en vrolijk 2018, maar wie kunnen dat nu beter verwoorden dan onze eigen zusters? Hoor maar!

Bekijk onze kerstwens
protest

Protest in de wijkverpleging

Onlangs kregen we het archief van de Landelijke Aktiegroep Wijkverpleging, de LAW, aangeboden. Een pareltje. Door onrust in de gezondheidszorg kwamen wijkverpleegkundigen in de jaren ’70 in actie en dat was voor het eerst in hun geschiedenis. Was jij hier ook bij? Laat het ons weten via info@fni.nl

Lees het dossier Wijkverpleging in actie
steun

Steun Florence voor €22,50

We zijn ontzettend blij dat we bijna 200 donateurs tot onze vrienden mogen rekenen. Mede dankzij hen kunnen we de geschiedenis van de verpleging en verzorging actueel houden. Maar het is niet genoeg! We hebben meer steun nodig voor onze activiteiten. Doe je mee voor €22,50?

Word vriend
sleutelhanger

Fleur je sleutelbos op met deze sleutelhanger met stressballetje.

Inclusief een set van 3 kaarten ‘Nursing is an art’Prijs (per 2 stuks) € 4,50  

Naar de webwinkel
Contact Disclaimer Afmelden Webversie