trots

Trotse ziekenverzorgenden

Wie had gedacht dat een berichtje op Facebook 6.200 reacties zou opleveren? Wij niet! Het was vooral de afbeelding van het mooie insigne van de ziekenverzorgenden dat deze beroepsgroep op de been bracht. Duidelijk is dat zo’n insigne alles te maken heeft met identiteit.

Lees Nannie's blog
woede

Tijd voor actie?

De nieuwe regering is nog maar net begonnen of de eerste actie van verpleegkundigen dient zich al aan. In het regeerakkoord staat geen woord over het tekort aan verpleegkundigen. Alom klinkt de roep voor een tweede Witte Woede. Zo’n protestperiode kan geen kwaad maar de kernproblemen liggen elders.

Lees de rubriek Toen en Nu
drinkschuitje

We zijn geregistreerd!

Als live museum waren we in 2003 al geregistreerd als officieel museum. Maar of dat zou lukken met onze online versie, was nog de vraag. Afgelopen tijd zijn we breed getoetst en begin oktober kwam het fantastische bericht dat www.fni.nl een echt geregistreerd museum is.

Lees meer
hugo

Gastblogger Hugo over 30 jaar hiv/aidszorg

Deze zomer ging het project ‘Hun stem gehoord: verpleegkundigen in de frontlinie, strijd tegen de aidscrisis, 1982-1996’ van start. Historicus Hugo Schalkwijk interviewt hiervoor verpleegkundigen die zich op een speciale manier hebben ingezet in de zorg voor mensen met hiv en aids.

Lees Hugo’s gastblog
pop-up

Pop-up in Erasmus MC

Verpleegkundigen van het Erasmus MC en de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam komen in 2018 onder één dak. Dat was voor de Verpleegkundige Raad VIP2 aanleiding om onze pop-up expositie in huis te halen, tot 11 december te zien in de passage van het Erasmus MC. Ook zin?

Meer over de pop-up-expo
post

Stuur je kerstkaarten dit jaar met een unieke historische postzegel.

Inclusief een set van 3 kaarten ‘Nursing is an art’Prijs € 9,95  

Naar de webwinkel
Contact Disclaimer Afmelden Webversie