po

Ode aan de po

Plassen moet iedereen, of je nu gezond bent of ziek. De po is dus een verpleegkundig object bij uitstek. Hoe je hem schoonhoudt, is nog steeds een punt van discussie. In 1840 hadden ze daar ook zo hun ideeën over. Een groen fluwelen, afneembaar en uitwasbaar dekje was de oplossing. Daarom een ode aan de po.

Lees de rubriek Toen en Nu
adjunct

Wij zoeken (adjunct) directrices!

Voor het project ‘Hun stem gehoord’ gaan we (adjunct)-directrices van ziekenhuizen uit de periode 1970-2000 interviewen. Hoe gaven zij inhoud aan leiderschap aan het hoofd van een ziekenhuis? Wat was de uitdaging, wat de teleurstelling? Ook hun stem moet klinken. Mail ons hun namen: info@fni.nl

vrouwen

Over Aafke, Rosa, Bep, Frederike en Anneke

In een stampvolle zaal in de Rode Hoed te Amsterdam kregen Aafke van Hulst, Rosa Vecht, Bep Engelberts, Frederike Meyboom en Anneke van den Bergh-Braam op 19 september hun verdiende plek in het project 1001 vrouwen. 5 verpleegkundigen die in hun carrière leiderschap met lef hebben getoond.

Bekijk onze Hall of Fame
leo

Gastblogger Leo van Bergen over de verpleegster als moeder

Medisch-historicus Leo van Bergen signaleerde dat verpleegsters in WO I een speciaal imago hadden. Hij schreef er het artikel ‘Tussen heilige en hoer’ over, onlangs gepubliceerd in het NMTG 70. Een pittige titel, die vragen oproept. Daarom schreef hij er voor ons deze blog over.

Lees Leo’s gastblog
student

‘t Kan altijd beter

Onlangs hebben studenten en docenten van het Rijn IJssel college in Arnhem onze website grondig getest. Wat werkt goed, wat kan beter. Een nuttige exercitie die ons handvaten gaf voor verbetering. Ook de opdrachten voor het onderwijs zijn we aan het testen.

Ben je docent en gebruik je onze opdrachten? Geef ook je mening!

Naar de enquête voor docenten
nijntje

Ambachtelijk en uniek! Een handgemaakte nijntje in haar witte verpleegstersuniform. Bekend van het boekje 'nijntje in het ziekenhuis'.Actieprijs € 14,95  

Naar de webwinkel
Contact Disclaimer Afmelden Webversie