valkuil.jpg

Vermijd die valkuil

Regelmatig lezen we berichten over de terugkeer van de praktijkopleiding in ziekenhuizen. Dat lijkt een beetje op het opleiden van leerling-verpleegkundigen volgens het oude inservice-systeem. Daar zaten nuttige aspecten aan, maar ook valkuilen. Kunnen we wat leren van die geschiedenis?

Lees de rubriek Toen en Nu
oorlog.jpg

Ontmoet Rick en Nannie 30 juni

Er zijn nog een paar plekken voor het Nightingale Symposium! Hier ontmoet je o.a. Rick en Nannie. Rick vertelt over zijn carrière als militair verpleeg-kundige, Nannie laat je kennis maken met de draagsters van de FN-Medaille. Het symposium is voor 3 punten geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister van V&VN wordt aangevraagd. Aanmelden kan nog tot 23 juni. 

Meld je nu aan
oktober-jaarbericht.jpg

Op de kaart in 2016

Als historisch kennisplatform kijken we voortdurend terug, dat is wat historici doen. Ook als organisatie laten we graag zien wat we in 2016 deden. Er is hard gewerkt aan de inhoud van de website, aan de activiteiten in het land en aan de sociale media. Het is allemaal te lezen in ons jaarbericht.

Lees het jaarbericht
manja-saskia.jpg

Het plakboek van Nora

Manja Herrebrugh, medisch fotograaf en Saskia Rijkenberg, verpleegkundige en promovenda, werken allebei in het OLVG te Amsterdam. Op 12 mei publiceerden ze een artikel in Wetenschap@OLVGverpleegkunde over oorlogsverpleegkundige Margaret Nora Statham. Voor ons schreven ze samen een gastblog over deze bijzondere vrouw.

Lees de blog
bernhoven.jpg

Onze pop-up expositie in Uden

De hele maand mei konden bezoekers en patiënten in Ziekenhuis Bernhoven genieten van de geschiedenis van de verpleegkunde. Onze pop-up expositie stond pal naast de ingang en was met een kostuumpop in de draaideur niet te missen. Vanwege de oprichting van een nieuwe VAR stond deze keer het thema 'Leiderschap' centraal in de expositie.

Bekijk het filmpje
notes.jpg

Het perfecte examen-cadeau voor afgestudeerde verpleegkundigen. De bestseller 'Notes on Nursing' door Florence Nightingale€ 14,95  

Naar de webwinkel
Contact Disclaimer Afmelden Webversie