jaarbericht

Dit deden wij in 2017

Met plezier presenteren we hier het jaarbericht over 2017. We vertelden de geschiedenis online en deelden het erfgoed in het land met ziekenhuizen en scholen. Als kers op de taart zijn we in oktober als online museum officieel geregistreerd. Het FNI is klaar voor de toekomst.

Lees het jaarbericht 2017
besmettelijk

Kijk uit, besmettelijk!

Op woensdag 4 juli organiseert het FNI het 3e Nightingale Symposium in Utrecht. Aanleiding is de 100-jarige herdenking wereldwijd van de ‘Spaansche Griep’ uit 1918. Het thema is ‘Kijk uit, besmettelijk!’ en laat zien hoe verpleegkundigen de afgelopen 100 jaar besmettelijke zieken verpleegden. Van tuberculose via aids tot Q-koorts. Save the date!

agenda

Agenda 2018

Wat is er allemaal te doen in Nederland en in de rest van de wereld als het gaat om de geschiedenis van de verpleegkunde? De agenda is weer up-to-date gemaakt en de belangrijkste evenementen zijn hier te vinden. We kunnen natuurlijk iets missen, dus laat het ons dan weten via info@fni.nl

Bekijk de agenda
wie

Wie-is-wie

Op 8 maart is het Vrouwendag. Dé gelegenheid om anonieme verpleegkundigen die in ons fotoarchief zitten een naam te geven. Wie zijn deze dames en heren? Was jij actief in de verpleging tussen 1960 en 1985 en heb je zin om je kennis te delen? Opgeven kan tot 2 maart via info@fni.nl

aafke

Een lelijke vergissing

Iedereen dacht dat Aafke Gesina van Hulst wijkverpleegster was. Wij ook. Na onderzoek blijkt dat niet zo te zijn. Ze heeft de wijkverpleging in Harlingen opgezet en het Groene Kruis mee opgericht, een opleiding heeft ze nooit gevolgd. Een lelijke vergissing, maar ze is er niet minder belangrijk om.

Lees meer over Aafke Gesina van Hulst
vlag

Ook dit jaar vieren we de Dag van de Verpleging. Zorg dat je de vlag tijdig in huis hebt. 

Inclusief een set van 5 kaarten ‘Nursing is an art’.


Prijs € 85,-  

Naar de webwinkel
Contact Disclaimer Afmelden Webversie